Jag ska inte åka till Australien

Jag är verkligen livrädd för hajjar alltså. Livrädd, till och med om man ser dom på film eller tv bara.
Jag är tycker alla hajjen filmerna är skit läskiga och deep blue sea och alla dom.. Skit hemska..
Hittade en artikel om haj som jag läste precis.. Skit läskigt. read this:


En serie våldsamma hajattacker sprider skräck i Australien. Enligt en populär teori har överfiskningen tvingat hajarna att börja äta människor - något som dock förnekas av flera forskare.

En serie våldsamma hajattacker sprider skräck i Australien. Enligt en populär teori har överfiskningen tvingat hajarna att börja äta människor - något som dock förnekas av flera forskare.

De senaste dagarna har de australiska medierna dominerats av blodiga historier om hajattacker. I helgen angreps tre personer på bara 24 timmar och för tre veckor sedan dödades en snorklare som aldrig återfanns.

I måndagens tidningar kunde förskräckta läsare bland annat ta del av hur den 13-åriga surfaren Hannah Mighall angreps av en vithaj i Bingalong Bay i Tasmanien. Mighall räddades av sin kusin Syb Mundy som såg attacken.

- Hon slog på hajen och skrek. Sen ropade hon om smärta i benet och sen blev vattnet så rött av blod att det inte gick att se någonting, säger Syb Mundy till en australisk radiokanal.

I den allmänna debatten påstår flera tyckare att överfiskningen av världshaven gjort hajarna hungriga och tvingar dem att närma sig stränderna i jakt på människokött. Men den dramatiska teorin avfärdas av experterna.

- När den mänskliga befolkningen ökar så går fler och fler människor i vattnet. Men hittills har vi inte sett någon motsvarande ökning i antalet hajattacker, säger John West på byrån för hajattacker på Taronga Zoo i Sydney.

Enligt John West ligger det genomsnittliga antalet dödsfall stabilt på 1,2 om året - vilket innebär att de dödliga attackerna i praktiken blivit ovanligare med tanke på det ökande antalet badande.

- Människor ingår inte i hajens diet. För i så fall skulle vi inte vara säkra någonstans i vattnet, säger han.




Kommentarer
Postat av: michelle

åh fy FAN i helvete jag ska aldrig mer bada :S

2009-01-12 @ 20:36:04
URL: http://mejseuil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0